Bevisene er tydelige, og slår nå klart fast at moderate liberale bør se virkeligheten i øynene og avvise politikken til den progressive fortroppen som fører dem mot et sivilisatorisk selvmord.

Det er lett å tenke at USAs massive problemer er forårsaket av tabber og feil. Men kanskje er sannheten langt verre? Kanskje sivilisasjonens selvmord er nettopp det som har vært planen hele tiden?

Victor Davis Hanson stiller dette spørsmålet i American Greatness. Ved å ta en liten gjennomgang av Bidens politikk virker det som at målet faktisk er forfall.

James Freeman i Wall Street Journal er inne på noe lignende, og sier politikere bør droppe merkevaren «progressiv» så raskt som mulig. For det er en grense for hvor mange katastrofer en merkevare kan overleve, og han har ikke klart å finne en eneste historisk sivilisasjon som er skapt av såkalt progressive.

Hanson nevner klimapolitikk, nasjonal sikkerhet, kriminalitet og den åpne grensen i sør. På alle disse feltene virker politikken å være håndsydd for den endelige ødeleggelsen av et blomstrende og liberalt opplysningssamfunn.

Klima

Angrepene på oljeindustrien er et eksempel, og regimemediene følger opp med stadig å publisere hysteriske spådommer om at kloden nærmer seg kokepunktet. De massive klimasubsidiene får næringslivet med på laget. Vanlige folk lar seg lure av løfter om godt betalte «grønne jobber» i fantasien om «grønn industri», og en magisk voodoo-økonomi som kalles Bidenomics.

Men siden olje, kull og gass dekker 82 prosent av verdens energibehov, er den egentlig umulig å erstatte med dagens teknologi. Særlig når man velger «fornybar» sol- og vindindustri som alternativ.

Resultatet er, som vi merker godt her i Norge, inflasjon, rådyre energipriser, konkurser og høy rente.

Klimaaktivistene bygger all galskapen på datamodeller som bommer totalt med sine spådommer. Datamodeller som General Circulation Models har overvurdert klodens oppvarming med 300 prosent i flere tiår. Men hysterikerne nekter å innrømme feil, de har alltid en «forklaring» som de hevder å være plausibel.

Grensen i sør

Når det gjelder grensen i sør er det lite å diskutere. Biden bryter amerikansk lov, og det er så viktig for ham å fylle USA med fentanyl, sexslaver og kriminelle at han ofrer Ukraina for å fortsette med denne politikken.

Det er ingen tvil om at masseinvasjonen er villet politikk, skriver Hanson.

The “great replacement” theory is not needed to prove this invasion intentional, obvious to any observer.

Antall dødelige overdoser av fentanyl har steget med 1500 prosent siden før pandemien i Oregon. Noe lignende skjer over hele USA. Det dør nå nesten like mange amerikanere av overdose hvert år som det døde i løpet av hele første verdenskrig.

Allikevel lar Biden katastrofen fortsette. Over 300.000 migranter og mengder av fentanyl invaderer USA i løpet av en måned, dét er resultatet.

Victor Davis Hanson: Elitene ødelegger Amerika med globalisme, venstrevridd politikk og stammekultur

Sosialisme

Den ultrasosialistiske tilnærmingen har som mål å oppnå equity, altså utfallslikhet. Som Churchill sa det, parafrasert: Sosialismens største dyd er at alle får det like elendig. Men som Orwell skrev: «Alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre».

Thatcher sa det slik: «The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money».

Men Biden og hans crew går ikke tom for penger, siden de bare trykker opp nye etter behov.

Sikkerhet

Nasjonal sikkerhet ignoreres, resultatet er krigen i Ukraina og Midtøsten. Selv houthiene mangler respekt for USA. Iran rasler med sabelen, og Kina teller på knappene når det gjelder Taiwan.

Biden er mer opptatt av såkalte innenlandske terrorister, som i praksis betyr alle som støtter Trump.

Hvordan kan såkalte progressive støtte Hamas og Iran, som slakter de hellige LGBTQ-folkene de finner og undertrykker kvinner grovt? Den eneste forklaringen er det massive jødehatet, og at Israel anses som sterke, og derfor undertrykker de stakkars mullahene.

Defund the Police og omsorgen for voldskriminelle med riktig hudfarge er bygget opp på samme måte. Resultatet ser man tydlig i byenes totale forfall.

Beautiful cities such as San Francisco, Portland, Seattle, and Los Angeles, all run by progressives, have become dystopian hellholes.

Selvmord

Derfor burde velmenende liberale Demokrater innse at den progressive galskapen fører dem mot havet som lemen, med et klart mål om at sivilisasjonen begår selvmord. Men dette skjer for sjelden og for sent.

Det er som gamle nordmenn som stemmer Ap fordi de fortsatt tror at Ap bryr seg om arbeiderklassen, til tross for at all politikk som føres er direkte skadelig for arbeidere som jobber og betaler skatt.

Alexis de Tocqueville sa på 1800-tallet at demokratisk despotisme ville bli utløst, om i det hele tatt, ikke av åpenbar statsterror, men av infantilisering av en tillitsfull befolkning.

Dette så vi under pandemien: En hel befolkning hyllet myndighetenes tyranniske og idiotiske smittevernstiltak, og de som viste en viss form for nølende skepsis ble utskjelt og isolert.

Med våre skolesystemer blir vi dummere og dummere. Gjennomsnittlig IQ på universitetene har falt med nærmere 20 poeng på de siste tyve år. Selv professorer fremstår som bablende folk som ikke lenger kan definere de enkleste ting, som hva en kvinne er.

Språket er under angrep og det er snart umulig å føre en samtale med sine politiske motstandere, siden de har funnet opp nye ord og begreper. Det holder med fire eksempler:

  • Transkvinner er ekte kvinner. For å være en ekte kvinne må du altså være en biologisk mann.
  • Inflation Reduction Act. Man skal altså redusere inflasjonen ved å trykke mengder av penger og pøse de ut i markedet.
  • Reproductive Rights. Retten til å reprodusere seg betyr retten til å drepe et foster helt opp til fødselen, altså det helt motsatte enn reproduksjon.
  • Inkludering. Dette betyr i praksis å ekskludere samtlige som ikke er enige med disse mentale forstyrrede begrepene.

Alle tar høyere utdanning, men få lærer noe som helst. Derfor lar mange seg lure av LGBTQ-ideologi, klimahysteri og Hamas-elskende jødehatere.

Sic transit gloria mundi.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.