NTB

Demonstrerende bønder er tilbake i Paris’ gater og sier president Emmanuel Macron kan vente seg en tøff mottakelse når han åpner en landbruksmesse lørdag.

Bøndene er sinte på økte kostnader, byråkrati og miljøkrav. Fredag rullet en kolonne av traktorer inn i den franske hovedstaden. På en av dem var det festet en plakat med teksten: «Macron, du sår frøene til en storm – vær forsiktig med hva du høster».

Bønder over hele Europa har protestert not urettferdig konkurranse med landbruksprodukter fra Ukraina og med krav om bedre inntekter og mindre byråkrati. I Frankrike har demonstrasjonene roet seg den siste tiden, men har blusset opp igjen i forkant av den kommende landbruksmessen i Paris.

Lørdag skal presidenten åpne messen, som tiltrekker seg rundt 600.000 besøkende i løpet av ni dager.

– Noen bønder vil forsøke å hindre ham i å komme inn på messen. Og om han kommer seg inn, vil de forstyrre runden hans, sier Jean Lefevre, som tilhører Frankrikes største bondeorganisasjon FNSEA.

Macro har allerede avlyst en planlagt debatt på messen etter at bondeorganisasjonene har sagt at de ikke vil delta.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.