NTB

Den franske regjeringen la torsdag fram tiltak for å svare på de massive demonstrasjonene i landbruket. Lederen for en av de viktigste bondeorganisasjonene tar til orde for en slutt på aksjonene.

Bøndene i Frankrike har demonstrert i flere uker med krav om bedre støtteordninger og vilkår i tillegg til bedre importregler. Demonstrantene har blant annet spylt gjødsel på fasadene til offentlige bygg, i tillegg til å sperre motorveier inn og ut av storbyer som Paris med traktorer, høyballer, festivaltelt og -toaletter.

Frankrikes statsminister Gabriel Attal kalte torsdag inn til en pressekonferanse hvor han la fram flere tiltak som et svar på demonstrantenes krav, deriblant en årlig støtte på 150 millioner euro, tilsvarende rundt 1,7 milliarder kroner.

Leder Arnaud Gaillot i fagforeningen Jeunes Agriculteurs (Unge Bønder) sier at regjeringen har lyttet til bøndene. Han tar til orde for andre måter å demonstrere på mens de venter på at regjeringens ord blir til handling.

Det er ennå ikke klart hvorvidt bøndene som har blokkert motorveier og andre viktige knutepunkter i Paris og over hele landet kommer til å følge fagforeningens oppfordring.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.