Dansk Folkepartis Ungdomsorganisasjon (DFU) deler ut flyveblader som illustrerer en «enveisbillett» fra Danmark til Midtøsten under skolevalget i landet.

Skolevalget i Danmark er noe annerledes enn det i Norge. Valget er et undervisningsprosjekt som simulerer et folketingsvalg for de skoler som tar del, skriver Dagbladet.

DFU deler ut flyeren for å fronte sin returpolitikk når det kommer til asylsøkere. På flyeren står det et navn på arabisk og utreisedatoen er «hurtigst mulig».

På baksiden står det:

«En asylstopp er ikke nok til å sikre Danmarks økonomiske og kulturelle stabilitet. Vi mener derfor blant annet at: Asyl i Danmark bare skal gis som en midlertidig hjelpende hånd til flyktninger. Når tilstrekkelig fred er gjenopprettet i deres hjemland, skal de bli bedt om å vende tilbake til landet. Kriminelle flyktninger og migranter skal utvises omgående».

DFUs nestformann, og hjernen bak flyeren, Laura Guldager, forklarer overfor B.T. at flyeren er rettet mot kriminelle innvandrere, ikke personer eller elever som Danmark tar til seg og redder fra Midtøsten.

– VI har fått veldig mye positiv respons på den. Det viktige for oss er å vekke folks interesse slik at vi kan ha en debatt, og det gjør dette flyvebladet, sier Guldager.

UNE mener iraner misbrukte asylinstituttet – gir likevel opphold

Hun sier at det arabiske navnet som står på flyeren, betyr «uskikket innvandrer», og påpeker at de ikke går etter enkeltindivider.

Men selvsagt så er det noen som reagerer kraftig på disse flyvebladene.

Folketingspolitiker for Radikale Venstre, Samira Nawa, mener flyeren er rasistisk.

– Dette er noe svineri! skriver hun på X.

Det grønne partiet Alternativet reagerer også.

– Skolevalg er ment som demokratisk opplæring. Dette er ekskluderende, nedverdigende og demokratisk destruktivt. Det er grunnleggende farlig for vårt demokrati at våre barn og unge må utsettes for systematisk mobbing, skriver partiets miljøtalsperson, Sascha Faxe, på X.

Folketingspolitiker for Dansk Folkeparti, Nick Zimmermann, skriver i et kommentarfelt at hvis venstresiden blir så forbannet, ja så må DFU ha gjort noe riktig.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.