Dagsturhytta ved Stokkalandsvatnet, også kjent som Stokki-hytta, har stått stengt store deler av romjulen. Årsaken skal være for lite strøm fra solcellene.

Problemet er at dørene ikke kan åpnes, siden låsen går på strøm fra solcellepanel på taket. Med lite sol de siste dagene ser det ut til at dørene ikke har nok strøm til å åpne seg, skriver Sandnesposten.

Det var Aslaug Vassøy Auestad som varlset om at Stokki-hytta ville være stengt til over nyttår.

– Vi må bare beklage til alle og si at vi ikke vil få låst opp hytta før over nyttår. Det var veldig trist å se at det var så mange som ville bruke hytta 1. og 2. juledag og det er trist at så mange ikke får brukt den resten av romjulen.

Vassøy Auestad er en av to som har ansvar for tilsyn av hytta.

– Solcellepanelene skal drifte både dører og lys inne i hytta, men nå virker det som at det for liten kapasitet for å drifte hele systemet. Jeg skal ta kontakt med den ansvarlige i kommunen over nyttår og håper at det vil bli ordnet. Sånn kan vi ikke ha det, sier Vassøy Auestad.

Det finnes et aggregat tilknyttet hytta, men hvis dette skal tas i bruk må noen være tilstede for å passe på. Selv om Vassøy Auestad ikke kan love noe, er det mulig at litt sol kan løse problemet med de låste dørene.

– Om de skulle åpne seg så har ikke vi hatt mulighet til å etterfylle med ved, så de som er på tur må derfor ta med seg egen ved eventuelt.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.