Mohamad Al Bared brukte en 3D-printer for å lage en «kamikaze»-drone for Den islamske stat som ville være i stand til å levere en bombe eller kjemisk våpen. Han undersøkte informasjon om giftstoffer, inkludert ricin og sennepsgass.

Mohamad Al Bared (27), fra Coventry, en by i West Midlands i England, ble funnet skyldig av en jury i september. Denne uken ble han dømt til livstid i fengsel i Birmingham Crown Court for å ha designet og bygget en «kamikaze»-drone for Den islamske stat. Han må sone i minst 20 år.

Al Bared brukte en 3D-printer for å lage det ubemannede luftfartøyet (UAV), som han håpet ville være i stand til å levere en bombe eller kjemisk våpen.

The Independent skriver at han undersøkte informasjon om giftstoffer, inkludert ricin og sennepsgass.

Jurymedlemmer ved Birmingham Crown Court diskuterte i rundt seks timer over to dager før de enstemmig dømte Al Bared til livstid. Han ble funnet skyldig i planlegging og forberedelser til terrorhandlinger.

Dommer Paul Farrer KC sa at Al Bared, som har doktorgrad og er utdannet kjemiingeniør ved Coventry University og University of Warwick, hadde bestemt seg for å støtte terrorist-agendaen til IS.

Dommeren sa også at designet på dronen var mangelfull.

Al Bared studerte også ved University of Birmingham og spesialiserte seg i laserboring. Han kontaktet IS gjennom en meldingstjeneste på nett og begynte å konstruere en drone i juli 2022:

– Jeg er ikke i tvil om at du hadde til hensikt at designet ditt skulle brukes som et engangsvåpen med en rekkevidde på opptil fem kilometer.

– Forberedelsene dine ble iverksatt med sikte på å sette flere liv i fare.

– I have no doubt that you intended your design to be used as a single-use weapon with a range of up to five kilometres.

– Your preparations were undertaken with a view to endangering multiple lives.

Dommeren sa til Al Bared at han var en manipulerende person og en engasjert ekstremist. Han er ikke i tvil om at han fortsatt i dag er tilhenger av Den islamske stat.

– Det er umulig å si om du noen gang vil gi opp dine ekstremistiske synspunkter. Du er en farlig lovbryter som offentligheten krever beskyttelse fra. Alvorligheten av lovbruddet rettferdiggjør en dom på livsvarig fengsel.

– You are a manipulative individual. You are a committed extremist. I have no doubt that you are still today a supporter of Islamic State.

– It is impossible to say whether you will ever surrender your extremist views. You are a dangerous offender from whom the public requires protection.

Dronen og en mobiltelefon ble beslaglagt da Al Bared ble arrestert i januar i år, noe som førte til oppdagelsen av krypterte chatterom og annet digitalt materiale som avslørte hans støtte til IS. Han hadde blant annet lastet ned video av halshugginger, en favoritt av islamister fra fredens religion.

Han hadde til hensikt å lage en video drone for terrorformål og reise til Vest-Afrika via Tyrkia.

Al Bared hadde fylt ut et søknadsskjema for IS og opprettet et selskap registrert i Storbritannia, angivelig for å importere tyrkisk mat. Etterforskere fant planer som viste at idéen til dronen var inspirert av utformingen av en Tomahawk-missil.

Al Bareds advokat, Alistair Webster, forsøkte uten hell å få utsatt saken for psykiatrisk behandling. I retten sa Webster at hans klient ikke er en person egnet til å sitte i fengsel. Han er i en svært opphisset tilstand over det som har skjedd og synes at det er ekstremt utfordrende å være i fengselet med andre fanger:

– He is not a person suited to being in prison, Mr Webster said. – He is in a highly agitated state about the way things have gone. “He finds the nature of some of the other prisoners extremely challenging.

Student made deadly ‘Kamikaze’ drone for Islamic State terror group in his bedroom.

Les også:

Mohammed Khan dømt til livstid for brutalt hammerdrap på «gentle giant» – Document

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.