Russlands viseutenriksminister, Sergej Ryabkov, utelukker ikke en væpnet konflikt med Nato.

– Jeg tror ikke forholdet mellom Russland og Nato vil bli gjenopprettet i overskuelig fremtid. Det er umulig av både prinsipielle og praktiske grunner, sier Ryabkov.

Ryabkov kom med de svært sterke og oppsiktsvekkende uttalelsene i et intervju med den Kreml-lojale avisen Izvestia , skriver Reuters.

Han mener at det er Nato selv som bestemmer om det blir krig eller ikke.

– Det avhenger av den nordatlantiske alliansen. Nato har et valg. Som vi allerede har demonstrert, er vi klare til å beskytte våre nasjonale interesser med alle midler, sier Ryabkov.

Uttalelsen føyer seg inn i rekken av utilslørte trusler fra Kreml. Den tidligere russiske presidenten og statsministeren Dmitrij Medvedev har gjentatte ganger truet Vesten og Nato med atomkrig, mens russiske TV-verter har tatt til ordet for å bombe europeiske storbyer.

Ryabkov mener likevel at Russland er klar til å forhandle på et likeverdig og gjensidig respektfullt grunnlag, men sier samtidig at «han ikke engang kan forestille seg situasjonen og konteksten hvor dette er mulig etter det som er skjedd.»

Den uforsonlige, truende og krigshissende tonen har så langt ikke blitt kommentert av Nato.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.