Natt til tirsdag var det fem bombeeksplosjoner i Rotterdam. Hittil i år har det vært 137 eksplosjoner i byen. Som i Sverige, antar man at eksplosjonene som har rammet vanlige hjem og forretninger, er knyttet til rivalisering mellom forskjellige narko-nettverk.

Skjermdump: X (Twitter)

NL Times skriver at politiet hadde en ekstra travel natt med ialt fem eksplosjoner, uten personskader. Inntil kl 12 tirsdag var ingen pågrepet.

«It was definitely a busy night,” the spokesperson said. No one was injured in this series of explosions. An investigation is underway to determine if there are connections between these explosions. No arrests were made as of 12:00 p.m., the spokesperson informed NL Times.

Håndgranat på lekeplassen

Ifølge en talsmann for politiet er mer enn 100 personer arrestert, mistenkt for å være involvert i disse eksplosjonene som har skaket opp flere nabolag i Rotterdam.

Søndag fant en sju år gammel gutt en ekte håndgranat på en lekeplass i bydelen Tarwewijk. I siste liten fikk en 12 år gammel nabogutt avverget at sjuåringen begynte å leke med granaten. Politiet ble varslet og bombegruppen tok med seg granaten.

Ikke før var politiet ferdig med etterforskningen av dette, før de måtte rykke ut på nytt, til samme nabolag:

Skjermdump: Rinjmond

To dager etter at barn fant en håndgranat i buskene på en lekeplass i Tarwewijk, er det igjen uro i Groepstraat. Sent mandag kveld ble det skrevet en bisarr advarsel på en veranda-dør ved siden av lekeplassen.

– Isco. Vi fant deg. Du må betale !! ellers boom!

Politiet ble varslet av en beboer rundt klokka 23.00. Ifølge en talsperson for politiet ble meldingen mest sannsynlig sprayet sent på mandag kveld.

Politiet undersøker fortsatt om det er en forbindelse med funnet av håndgranaten. Naboene er sjokkerte.  – For en forferdelig verden vi lever i, sier en forbipasserende som står foran verandaen med sykkelen. En annen nabo er også veldig sjokkert.

– Jeg holder pusten. (Rijnmond)

Ungdomsterror

I og rundt byen Haarlem, ca to mil vest for Amsterdam, har en stor gruppe ungdommer terrorisert unge og gamle med trusler, ran og annen vold. Som i mange svenske områder, er byens myndigheter og politiet maktesløse.

Skjermdump: NH Nieuws

Five explosions in Rotterdam takes year’s total to 136; Boy finds hand grenade in park (NL Times)

Group of teens on fatbikes terrrorizing Haarlem, surrounding towns (NL Times)

Fatbike-bende teistert regio Haarlem: politie en gemeenten machteloos (NH Nieuws)

Document vil takke kommentatoren @claw dia, som i forbindelse med dagens direktesendte Document Radio gjorde redaksjonen oppmerksomme på at det sprenges titt og ofte, også i Rotterdam.

Les også:

Utenforskapet som ingen gjør noe med



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.