Tidligere miljøvernminister og Ap-nestleder Thorbjørn Berntsen mener Arbeiderpartiet bør droppe Senterpartiet og bli et tydeligere venstreparti.

– Vi bør droppe dette opplegget med Senterpartiet, det blir så uklart. De politiske skillelinjene forsvinner jo. Isteden bør Ap vise fram høyre-venstre-aksen i norsk politikk. Jeg mener vi egentlig burde satse på en opposisjonstilværelse sammen med SV og Rødt, sier han til Dagbladet tirsdag morgen.

Ikke siden 1924 har Arbeiderpartiet gjort et dårligere valg enn i år. Og for første gang siden da er Høyre Norges største parti.

Berntsen mener Arbeiderpartiet må ta en runde med seg selv og tenke på hvordan de framstår, spesielt blant unge.

– Det kan være både det ene og andre vi må ta tak i. Vi må ta selvkritikk på de tingene. Kommuniserer vi godt nok? Er vi der for Tiktok-ungdommen? spør han.

VG skrev forrige uke om at Høyre er det desidert største partiet på Tiktok, en populær plattform blant unge.

Berntsen var miljøvernminister mellom 1990 og 1997 under både Gro Harlem Brundtland og Thorbjørn Jagland og var stortingsrepresentant fra 1977 til 1997.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.