En iransk migrant underholdt seg selv med å se på halshuggingsvideoer på en offentlig tilgjengelig datamaskin mens han ventet på time på immigrasjonskontoret i Rennes.

Arrestert for forsvar av terrorhandlinger

Mannen ble arrestert av politiet og varetektsfengslet for forsvar av terrorhandlinger begått ved hjelp av en offentlig online kommunikasjonstjeneste i Montgermont i Ille-et-Vilaine kl. 09.35 tirsdag 22. august.

Den 18. august hadde den mistenkte som ventet på time hos det franske innvandrings- og integrasjonskontoret, benyttet anledningen til å se videoer av henrettelser på en datamaskin som var tilgjengelig for publikum på venteværelset.

Sikkerhetsvaktene ble fascinert av bildene som dukket opp på skjermen og gikk inn i venteværelset. Da kunne de sa at asylsøkeren hygget seg med «arabiske videoer av en person som ble henrettet med automatvåpen og en annen som ble halshugget», forteller en politikilde til Valeurs actuelles.

Benekter fakta

På oppfordring fra en sikkerhetsvakt slo den siktede av datamaskinen og forlot lokalet efter møtet. 31 år gamle Maziar A. K. fra Iran er ukjent for TAJ og efterretningstjenesten. Den mistenkte benektet de faktiske forhold og hevdet at han hadde sett på amerikanske nyhetskanaler, ble løslatt efter endt varetektsfengsling.

Påtalemyndigheten i Rennes bekrefter at den mistenkte «benekter fakta»:

– Efterforskningen fortsetter med sikte på å verifisere innholdet i bildene han faktisk har sett på og hvordan han har brukt dem.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.