NTB

Undersøkelser Nkom har gjort, viser at flere enklere mobiltelefoner har problemer med å vise nødetatene hvor du befinner deg om du ringer et nødnummer

– Det kan være flere grunner til at folk velger enklere telefoner, men det er viktig å være bevisst på de begrensningene de har, sier Kamilla Sharma i avdeling for marked og tjenester i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i en pressemelding.

Selv om de aller fleste i Norge har en smarttelefon, velger flere i disse dager å skaffe seg en enklere mobil. Disse telefonene vil ikke gi nødetatene eksakt posisjon gjennom Advanced Mobile Location, eller AML, dersom du må ringe et nødnummer. AML fungerer på tilnærmet alle telefoner med Android eller iOS operativsystem.

Sharma mener disse enkle telefonene fungerer bra som hustelefon. Da vil din registrerte adresse bli sendt inn til den aktuelle nødetaten du ringer og dermed stemme overens med din posisjon, men dette blir vanskelig når du har den med ut.

I det norske markedet er det i hovedsak enkle versjoner av Doro og Nokia som ikke vil gi nødetatene nøyaktig posisjon.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.