Pressetalskvinne for Det hvite hus, Karine Jean-Pierre, omtaler seg selv som en «historisk figur» i et intervju med TheGrio, et medieselskap som i hovedsak har svarte amerikanere som målgruppe.

Det er ikke for sin fremragende kompetanse eller kvaliteter hun anser seg selv for å være «historisk», men for hudfargen og legningen sin, som er det viktigste når offentlige myndigheter ansetter folk i disse dager.

Jean-Pierres kvalifikasjoner er nemlig at hun er svart og lesbisk.

Dette er hvor god hun er i jobben sin:

I intervjuet med TheGrio ble Jean-Pierre introdusert som «historieskaper» på grunn av sin legning og farge, samt fordi hun er innvandrer, hvilket alle amerikanere historisk er.

–  Jeg vet ikke om jeg noen gang har hatt et bilde eller et syn på hvordan det ville vært som en historisk skikkelse i denne rollen, for du vet aldri, men en ting jeg kan si er å være den første, og jeg har hatt mange førstegangstider, det er alltid veldig annerledes, sa hun da hun ble bedt om å reflektere over sitt første år i jobben.

– Det kommer til å bli veldig annerledes for meg enn det var for de siste 34 pressesekretærene, og det er bare et faktum, fortsetter hun.

På mange måter har hun rett, men begrunnelsen er feil. Det er nok veldig annerledes for Jean-Pierre, rett og slett fordi hun ikke er kvalifisert til jobben, og nå har vi fått bekreftet at hun heller ikke har selvinnsikt.

Jean-Pierre vil gå inn i historiebøkene som den minst kvalifiserte pressesekretæren i historien, ansatt av en president som stjal valget i 2020. Hun besvarer ingen spørsmål av relevans og beskytter et regime som før eller siden vil anses for å ha ødelagt USA innenfra.

Gratulerer Karine Jean-Pierre, du er historisk.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.