Oppdatert tirsdag 6. juni 2023: Grunnet uventede helsemessige årsaker må forfatterens deltagelse dessverre skje på videolink.

Alf R. Jacobsen har skrevet sin andre bok på Document Forlag, og det er med stor glede vi inviterer publikum til lansering av «Tredje verdenskrig ved Nordkapp» i Oslo torsdag 8. juni.

Etter jernteppets fall og Sovjetunionens oppløsning virket tredje verdenskrig lenge utenkelig. Men krigen i Ukraina minner oss på at konfrontasjon mellom stormakter fremdeles risikerer å ende med bruk av kjernefysiske våpen.

I denne nye boken setter Alf R. Jacobsen søkelyset på den kolossale geostrategiske betydningen det østlige Barentshavet hadde under den kalde krigen – og fremdeles har i dag. Her er hovedtyngden av Russlands strategiske missilubåter plassert, klare til å gjengjelde et atomangrep fra USA, og her ligger landets viktigste våpentekniske laboratorium, der nye og dødelige missiler og torpedoer testes før utplassering.

Norsk etterretning har lenge, og upåaktet av norsk offentlighet, spilt en sentral rolle i stormaktenes nervekrig i de nordlige havområdene. Norges strategiske betydning er så kolossal at hvis tredje verdenskrig bryter ut, er det utenfor våre egne havområder i nord at et av de første store slagene vil stå.

Forfatteren knytter den konstante spenningen mellom Vesten og Sovjetunionen, og senere Russland, til blant annet det uoppklarte forliset til fiskebåten «Utvik Senior» utenfor Senja i 1978, der ni fiskere omkom, og i boken gir han en svært plausibel forklaring på hva som skjedde, der mange brikker faller på plass.

Underveis gir Jacobsen sensasjonelle opplysninger basert på unike vitnesbyrd og et rikholdig kildemateriale basert på research gjennom mer enn førti år. Med det kaster han også nytt lys over det Seymour Hersh nylig har skrevet om et lyssky militært samarbeid mellom USA og Norge som en forløper til sabotasjen av gassledningen Nord Stream.

Det er en smakebit av dette Document og forfatteren inviterer publikum til å oppleve i Oslo Sjømannsforenings selskapslokaler den 8. juni klokken 18, der «Tredje verdenskrig ved Nordkapp» vil være til salgs til spesialpris.

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.