Lanseringen av Alf R. Jacobsens siste bok «Tredje verdenskrig ved Nordkapp» vil i tråd med kunngjøringen finne sted i Oslo torsdag 8. juni, men forfatterens deltagelse må dessverre skje på videolink. Av uventede helsemessige årsaker viser det seg komplisert for ham å oppholde seg langt borte fra sin sedvanlige residens i Spania. Den lenge planlagte reisen til Norge må derfor avlyses av praktiske grunner.

Men Alf R. er ikke på noen måte slått ut, og han vil delta på videolink fra Spania under lanseringen, holde foredrag og besvare spørsmål fra publikum på direkten under arrangementet – på samme måte som vi gjorde da «Stalins svøpe» kom ut. Våre teknikere har kontroll, og kolleger i Andalucia er varslet og allerede i gang med forberedelsene.

Det kan ikke desto mindre være en liten skuffelse at forfatteren ikke er fysisk tilstede, slik flere hadde sett frem til. De som har kjøpt billetter til arrangementet, er derfor blitt – eller vil snart bli – tilskrevet direkte.

Vi er uansett sikre på at det blir en minnerik begivenhet som går av stabelen i Oslo Sjømannsforenings selskapslokaler i Kronprinsens gate 1, rett bak Utenriksdepartementet, førstkommende torsdag klokken 18. Og vi ser forventningsfullt frem til at Alf R. dukker opp i hjemlandet igjen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.