Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er tilbake i valgkampen. Foto: AP Photo/Francisco Seco, File

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har avlyst valgkamparrangementer de siste tre dagene grunnet sykdom. Lørdag var statslederen tilbake i manesjen.

Mange har spekulert på Erdogans helsesituasjon, etter at han i flere dager har avlyst alle offentlige fremtredener. Det har vært snakket om hvorvidt hans helse kan bli en faktor ved presidentvalget nå i mai.

Men nå er han brått tilbake.

Flere tyrkiske TV-kanaler viste lørdag formiddag bilder av 69-åringen under et arrangement i Istanbul. Smilende og kledd i en rød vindjakke gikk 69-åringen ut på scenen under en luftfartsfestival og begynte å kaste ut blomster til flaggviftende tilhengere i mengden.

Alt er tilsynelatende som før med Erdogan.

NTB-AFP melder om saken lørdag formiddag.

Sammen med seg hadde han sin nære allierte, Aserbajdsjans president Ilham Alijev, og Libyas statsminister Abdelhamid Dbeibah. Begge land har utkjempet kriger med bruk av Tyrkias etter hvert velkjente kampdroner.

Erdogan ble syk under et TV-intervju tirsdag med det som helseminister Fahrettin Koca senere sa er en mageinfeksjon. Med andre ord intet alvorlig.

Frem til lørdag har han derfor gjort valgkamparbeid digitalt, som da han i åpenbart medtatt og sliten tilstand avduket et atomkraftverk via videolink torsdag.

69-åringen, som har ledet Tyrkia i 20 år, forsøker å bli gjenvalgt til en tredje presidentperiode i valget 14. mai. I valget møter han tøff konkurranse fra opposisjonskandidaten Kemal Kilicdaroglu.

Flere partier i opposisjonen har denne gangen klart å samle seg om nettopp Kemal Kilicdaroglu som en felles motkandidat til Erdogan, og valget anes som åpent og spennende. De to kandidatene ligger nokså likt an på målinger.

Valgkampen har vært intenst, og Erdogan har pleid å gjøre offentlige oppdrag rundt tre ganger om dagen.

Mange regner med, og frykter, at Erdogan med sine ressurser og sin erfaring vil klare å vinne et jevnt valg, på en eller annen måte. Men håper lever for opposisjonen.

Les også: 

Snart valg i Tyrkia: Erdogan vil klamre seg til makten en ny periode

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.