Kemal Kilicdaroglu, den 74-årige utfordreren i det tyrkiske valget.  Foto: AP Photo

– Vi har alle savnet demokratiet, sa opposisjonskandidat Kemal Kilicdaroglu da han stemte i det tyrkiske valget søndag. I kveld er det trolig avgjort hvem som blir Tyrkias president de neste årene.

Mannen som håper å ta over etter 20 år med Recep Tayyip Erdogan ved makten, lover å gjenreise demokratiet i Tyrkia.

NTB-FP melder om saken.

– Vi har alle savnet demokratiet. Men dere skal få se en ny vår i landet, om Gud vil, sa den 74-årige Kilicdaroglu etter å ha stemt i det som beskrives som det viktigste valget i Tyrkia på mange år.

I flere av de siste målingene har utfordreren hatt et lite forsprang på den sittende presidenten.

Nåværende president Erdogan sier ifølge NTB-AFP at han håper søndagens valg gir et resultat som er «bra for landets fremtid», hvilket han mener er det samme som at han selv får fortsette.

Også Erdogan hevder å representere demokratiet.

– Jeg håper, ved Gud, at resultatet når tellingen er ferdig i kveld, er bra for landets fremtid og for det tyrkiske demokratiet, sa Recep Tayyip Erdogan da han stemte i Istanbul søndag formiddag.

Valget regnes som et av de viktigste i Tyrkia på mange år og den største utfordringen Erdogan har stått overfor i et valg.

Opposisjonskandidat Kemal Kilicdaroglu håper å erstatte Erdogan, som har sittet ved makten i 20 år. Dersom ingen av kandidatene får over 50 prosent av stemmene søndag, blir det en ny valgomgang om to uker.

Les også:

Erdogan lover fredelig makt­overdragelse om han taper valget

 

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.