Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan .Foto: AP Photo/Ali Unal

Det største opposisjonspartiet i Tyrkia har klaget på opptellingen av stemmene i flere tusen valgurner over hele landet.

Mange hadde på forhånd fryktet uregelmessigheter, feil og fusk i det tyrkiske valget. Nå hevder opposisjonen at dette skal ha forekommet i bredt omfang.

NTB-Reuters melder om saken.

Opposisjonen ledet til dels klart i flere meningsmålinger forut for valgdagen. Men i selve valget fikk sittende president Recep Tayyip Erdogan og hans parti klart mest stemmer.

Det var både presidentvalg og valg på ny nasjonalforsamling i Tyrkia søndag.

Opposisjonspartiet CHP opplyste onsdag at de mistenker uregelmessigheter en lang rekke steder. CHP har formelt klaget på opptellingen av stemmene fra 2269 urner i presidentvalget og 4825 urner i parlamentsvalget.

Omfanget av de antatte uregelmessighetene skal variere sterkt fra sted til, fra bare noen få stemmer til mange hundre.

Siden ingen av de to kandidatene klarte å få mer enn 50 prosent av stemmene i første valgomgang, skal det gjennomføres en runde nr. 2. den er planlagt 28. mai, og da er det kun Erdogan og CHP-leder Kemal Kilicdaroglu som er kandidater.

Les også: 

Erdogan-utfordrer: – Vi har savnet demokratiet

 

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.