Document har gleden av å invitere leserne til lanseringen av Kent Andersens nye bok «Klima Antiklimaks» i Oslo torsdag den 17. september klokken 19.

De som ønsker å være tilstede, kan melde seg på her.

Det er en aldri så liten begivenhet når en av våre egne skribenter i et bredt anlagt verk har tatt mål av seg til å rive den massive, påtvungne konsensusen på klimafeltet i stumper og stykker.

I et opplyst demokrati er det normalt med uenighet om større og mindre saker, men i klimasaken er det ingen grunnleggende avstand mellom Fremskrittspartiet og Miljøpartiet de Grønne. Klimapolitiske detaljer debatteres, men hele det politiske spekteret har svelget rått en fortelling som mange fremragende vitenskapsfolk verden over trekker i alvorlig tvil:

Jorden er angivelig i ferd med å bli farlig varm fordi menneskeheten slipper ut for mye CO2. Dette skyldes vår bruk av fossile energikilder, men overopphetingen kan avverges i tide hvis vi eliminerer disse utslippene, og noe slikt er realistisk å få til gjennom politiske tiltak.

Tull og tøys! lyder essensielt Kent Andersens svar:

En mektig klimalobby utnytter denne røverhistorien grovt og skamløst til å fremme sine egne politiske og økonomiske interesser, mens en altfor ukritisk allmennhet lar seg lure eller skremme til å kjøpe den – og det til tross for at det aldri kommer noen god forklaring på hvorfor store deler av verden handler stikk i strid med røverhistorien.

Under arrangementet vil forfatteren selv presentere sitt verk, og et panel av øvrige deltagere, som vil bli kunngjort siden, vil deretter dele sine betraktninger over Kent Andersens analyse med forsamlingen.

Som sist krever deltagelse ved møtet forhåndspåmelding. Påmeldte som måtte få symptomer på koronaviruset, må holde seg borte, og de som kommer, må praktisere sosial avstand samt adekvat åndedretts- og håndhygiene. Stolene vil bli plassert slik at publikum sitter tilstrekkelig spredt.

Boklanseringen vil finne sted i gangavstand fra Nationaltheatret, og adressen vil bli oppgitt på inngangsbilletten. Det er bar på stedet. Dørene åpner klokken 18:30, og arrangementet begynner klokken 19. Boken vil bli solgt til spesialpris under lanseringen. Velkommen!

 

Kjøp billetter her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.