Restriksjonene som følge av Covid-19 i Sverige blir opphevet neste uke, og kravene til både vaksinasjonssertifikater og maksimalt antall ved arrangementer vil bli avvist. I stedet introduseres nye anbefalinger.

Regjeringen har tidligere kunngjort at begrensningene, i forhold til deltakelse i offentlige arrangementer og på restauranter, forsvinner 29. september. På samme dato forsvinner anbefalingen om lekser. Torsdag holdt regjeringen derfor en pressekonferanse som kunngjorde hva som vil gjelde i forbindelse med normalisering av samfunnet.

Under pressekonferansen deltok sosialminister Lena Hallengren, kultur- og demokratiminister Amanda Lind og generaldirektøren i Folkhälsomyndigheten Johan Carlson. Budskapet var at grepet om pandemien nå sakte løses opp, men at samfunnet må leve med sykdommen i lang tid fremover og at lokale utbrudd av Covid-19 også i fremtiden vil være sannsynlig.

Regjeringen har tidligere lagt frem et forslag om at vaksinesertifikater kan kreves ved større arrangementer med mange deltakere, men ifølge kulturminister Amanda Lind vil disse foreløpig ikke bli lovfestet. Kravene vil i stedet bli erstattet med nye og individuelt utformede anbefalinger. Spesielle anbefalinger er rettet til de uvaksinerte, som rådes til å fortsette å unngå folkemengder og ikke delta på store arrangementer.

Samtidig er lovene som tillater regjeringen å pålegge spesielle restriksjoner blitt utvidet.

– Det handlar främst om att ha en god beredskap inför ett eventuellt försämrat läge, sier Hallengren.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂