De som tror at den tidligere «fredsnasjonen» Norge kan holde seg utenfor en global katastrofe, tar feil. Det er i farvannet nord og øst for Nordkapp at det første store slaget med kjernefysiske våpen vil stå.

I mørke og uvær mandag 13. februar 1978 snek en sovjetisk atomubåt av Yankee-klassen seg ut Kolafjorden og la kursen vestover – mot Norskehavet og Atlanteren. Om bord hadde ubåten en dødelig last: 16 missiler, som hver bar med seg en 1-megatonns hydrogenbombe, innrettet mot USAs storbyer. Da Yankee-en fredag 17. februar nærmet seg farvannet vest av Senja, der en amerikansk angrepsubåt lå på lur, var uværet blitt til en uhyggelig storm med orkan i kastene.

For første gang ruller Alf R. Jacobsen, som selv opplevde storstormen som ung reporter på en fiskebåt i samme område, opp supermaktenes hemmelige spill under vann. Han lanserer også den første troverdige forklaringen på hva som kan ha skjedd da garnbåten «Utvik Senior» samme kveld forsvant med ni unge fiskere om bord.

I besettende og avslørende stil avkler boken «Tredje verdenskrig ved Nordkapp» løgnene som til nå har omgitt ubåtkrigen i arktiske farvann – en konfrontasjon mellom NATO og Russland som i dag har større intensitet og risiko enn noen gang før. Konklusjonen er skremmende: Dersom haukene og krigshisserne ikke bringes til taushet – anført av NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, med støtte av regjeringen Støre –, kan konflikten i Ukraina utløse tredje verdenskrig.

De som tror at den tidligere «fredsnasjonen» Norge kan holde seg utenfor en global katastrofe, tar feil. Det er i farvannet nord og øst for Nordkapp at det første store slaget med kjernefysiske våpen vil stå.

 

Kjøp boken her!

NB: Alle VIP- og Premium-abonnenter får denne boken tilsendt som en del av abonnementet! Vi starter utsendelsene imorgen.

Kjøp boken her!

Document arrangerer lanseringsmøte i kveld torsdag 8. juni kl.18.00. Kjøp billetter her! 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.