Egypts statsadvokat er blitt bedt om å stenge Netflix etter at traileren til «Queen Cleopatra» ble sluppet. I filmen skildres antikkens Kleopatra som en mørkhudet kvinne.

I strid med islamske og egyptiske verdier

Ifølge Egypt Independent krevde advokaten Mahmoud al-Semary at alle juridiske foranstaltninger ble truffet mot de ansvarlige for dokumentaren og Netflix’ ledelse for dens deltagelse i «forbrytelsen». Han ba også om etterforskning av saken og om at Netflix blokkeres i Egypt.

I klagen som ble inngitt mot strømmeplattformen står det at «det meste Netflix viser er i strid med islamske og spesielt egyptiske verdier og prinsipper».

Fremmer afrosentrisme

– Netflix viser reklame for dokumentaren «Queen Cleopatra» hvor hun fremstilles som en mørkhudet kvinne, hvilket strider med egyptisk historie og sivilisasjon, og dette blir sett av millioner av mennesker over hele verden.

– Dokumentaren fremmer afrosentrisme, noe som er utbredt på sosiale medier med slogans og skrifter som har til formål å forvrenge og utslette egyptisk identitet.

– For at egyptere over hele verden skal bevare og være stolt av sin nasjonale og kulturelle identitet samt for å konsolidere ånden av tilhørighet til hjemlandet, ber vi deg treffe de nødvendige juridiske foranstaltninger mot denne plattformen.

Forfalsker og forvrenger Egypts historie

Klageren beskyldte dokumentarfilmens produsenter og ledelse for forfalskning og krevde at visninger av alle verk som tar sikte på å utslette egyptisk identitet gjennom filmer som forfalsker og forvrenger Egypts historie, stoppes.

Egypts forhenværende minister for antikke anliggender, Zahi Hawass, har beskrevet fremstillingen av dronning Kleopatra som mørkhudet som en «forfalskning av fakta». Han la til at «Kleopatra var gresk, noe som betyr at hun var blond, ikke sort».

Eksotisk fristerinne

Kleopatra, den siste hersker i det ptolemeiske dynasti, ble født i 69 f.Kr. og døde i 30 f.Kr. i Alexandria. Hennes romantiske forbindelser og militære allianser med de romerske lederne Julius Caesar og Marcus Antonius så vel som hennes antatte eksotiske skjønnhet og forførelsesevner, har gitt henne en varig plass i historien og populære myter.

Egyptere protesterer mot at Netflix fremstiller dronning Kleopatra som svart

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.