Kulturdepartementet vil ha hjelp fra muslimske «veivisere» for å motvirke diskriminering.

– Vi vet at det er mye muslimfiendtlighet i landet vårt. Her må vi bygge broer, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) til Vårt Land.

Kulturdepartementet har derfor besluttet å gi 500.000 kroner til prosjektet «Muslimske veivisere», som går ut på at unge muslimer reiser Norge rundt på skolebesøk og deler av sine erfaringer med å være muslim i Norge i dag.

Nesten halvparten av muslimer i Norge opplever å ikke høre til i det norske samfunnet

Prosjektet er ment som et tiltak mot rasisme og diskriminering. En ny rapport viser at mange muslimer opplever å stå på siden av det norske samfunnet.

– Det er viktig at vi ikke bygger opp et samfunn som består av mange grupper av «dem». Vi er et stort vi, også, her i landet vårt. Det er veldig viktig at vi legger til rette for at barn og unge får økt forståelse av hverandres bakgrunn, mener ministeren.

«Muslimske veivisere» gjennomføres i regi av Det islamske forbundet, og er ett av flere diskriminerings-motvirkende tiltak som får støtte fra Kulturdepartementet.

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.