Sunni-islams høyeste læresete al-Azhar i Kairo oppfordrer til global boikott av Sverige, akkurat som de gjorde med Danmark under karikaturstriden. Dermed er Paludans Koran-brenning utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm lørdag blitt en global hendelse.

Det er Associated Press som melder dette.

Boikotten omfatter også Nederland, hvor lederen for Pegida rev sider ut av en Koran søndag og trampet på dem.

On Sunday, Edwin Wagensveld, Dutch leader of the far-right Pegida movement, tore pages out of the Quran near the Dutch parliament in The Hague and stomped on them.

Egypt’s Al-Azhar called the desecrations an ’’offense″ to Muslims and said a boycott of both countries would be an appropriate response to governments that protect “barbaric crimes under the inhuman and immoral banner they call freedom of expression.″

Blasfemi straffes med døden i muslimske land. Muslimer og muslimske lærde ønsker at ikke-troende land, som Sverige og Nederland, skal bøye seg for islams lære. De er noe helt nytt i islam og begynte da ayatollah Khomeini utstrakte fatwaen mot Rushdie til hele verden, ikke bare muslimske land.

Siden har blasfemiforbudet blitt håndhevet med hard hånd og både muslimer og «vantro» er blitt straffet med døden.

 

 

 

https://apnews.com/article/sweden-government-turkey-stockholm-religion-ec5b282005f79be13ffe9baec473b5c5

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.