En drosjesjåfør fra Aserbajdsjan som har overfalt kvinnelige kunder seksuelt, får oppholde seg i Sverige. Årsaken er at han er gift med en kvinne fra EU-landet Latvia, og derfor bare kan utvises «av hensyn til offentlig orden og sikkerhet».

At han voldtar sine passasjerer, er ikke ansett som et tilstrekkelig inngrep i «offentlig orden og sikkerhet».

Tural Guliyev er 39 år og kommer fra Aserbajdsjan. I 2014 voldtok han en passasjer på en brutal måte, men ble aldri pågrepet. Først i 2022, etter å ha utført seksuelle overgrep mot en annen kvinnelig passasjer, ble det kjent for politiet at Guliyev også var gjerningsmannen bak den grove voldtekten i 2014. DNA-test avslørte ham.

Guliyev är tidigare dömd för brott i Sverige och har en strulig migrationsbakgrund då han flera gånger fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd. Redan 2002 beslutades att han skulle utvisas första gången, men beslutet verkställdes aldrig. Han har därefter beviljats tillfälliga uppehållstillstånd, skriver Samnytt.

Tural Guliyev er siktet for voldtekt og seksuelle overgrep, og aktor krever at han dømmes til fengsel og deretter utvises fra Sverige. Men utvisningsbegjæringen avvises av retten.

Årsaken er at Guliyev i 2019 giftet seg med en latvisk kvinne, en EU-borger. En ektefelle til en EU-borger kan bare utvises «av hensyn til offentlig orden og sikkerhet». Tingretten vurderer at voldtektsmannen ikke truer den offentlige orden og sikkerhet sterkt nok til at han kan utvises.

Guliyev ble dømt til fengselsstraff i to år og åtte måneder, i tillegg til at han må betale erstatning på opp mot 190.000 SEK til begge ofrene.

Samnytt avslørte nylig at samtlige taxisjåfører som voldtar kunder, har innvandrerbakgrunn.


Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.