Den 19 år gamle mannen som angrep tre politibetjenter med en machete ved Times Square nyttårsaften var allerede på FBIs terrorliste Guardian Watchlist, sa flere politikilder søndag.

Det er mistanke om at Trevor Bickford fra Wells i delstaten Maine ble radikalisert de siste årene og planla å reise til Afghanistan for å kjempe sammen med militante islamister.

Han reiste til New York alene på et Amtrak-tog og pakket campingutstyr, en dagbok, et manifest, og et siste testamente før han gjennomførte machete-angrepene.

Publiserte rapporter avslører at Bickford så ut til å være en typisk amerikansk tenåring før han angivelig ble radikalisert i årene etter at faren hans døde av en overdose i 2018. Andre kilder sa at det er uklart når Bickford ble radikalisert, men fortalte at han besøkte en moske i nærheten av hjemmet sitt.

Foreløpig rapporteres det at Bickford hadde rent rulleblad. Men samtidig hadde FBI en åpen sak på ham, da hans tante varslet myndighetene fordi han kom med uttalelser til henne som indikerte et ønske om å kjempe i Afghanistan.

I manifestet oppfordret Bickford familien sin til å omvende seg til Allah og akseptere islam. Han bar den håndskrevne lappen i ryggsekken, sammen med en samling religiøst materiale og 200 dollar:

– Til familien min – nærmere bestemt mor – jeg beklager at jeg ikke har vært en god nok sønn, stod det i notatet, ifølge en politikilde.

– Jeg frykter sterkt at dere ikke vil omvende dere til Allah og derfor har jeg håp i mitt hjerte om at en del av dere tror, slik at dere kan bli ledet ut fra helvetesilden.

– Til [broren min] Travis. Av alle jeg har kjent som jeg føler er nærmest troen – så er det er deg. Hvis det er noen jeg skulle ønsket hadde akseptert islam med meg – så er det deg. Vær så snill – omvend deg til Allah og aksepter islam. Jeg frykter for deg.




 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.