Flere personer skal ha blitt drept i et fangeopprør i Rasht, nord i Iran. Det opplyser myndighetene selv mandag. De hevder at opprøret skyldtes personlige uoverensstemmelser. Men opprøret «spredte seg», heter det. Det tyder på at det var et sosialt opprør. Både innsatte og ansatte skal ha blitt drept.
Men dette er ikke det eneste: Mandag spredte uroen seg til gassfeltene. Arbeiderne la ned arbeidet. Landslaget i fotball valgte å bære svarte jakker for ikke å vise flagget.
Myndighetene forsøker å snakke ned alle opprør rundt om i landet og bagatellisere dem. Opprøret pågår på fjerde uke, og det er ikke tegn til at det avtar. Tvert om. Presteregimet virker nervøst.

Fangeopprøret tok til søndag. Det oppsto da slagsmål mellom dødsdømte fanger i Lakan-fengselet i Rasht på grunn av «personlige uoverensstemmelser», sier byens statsadvokat Mehdi Fallahmiri ifølge nyhetsbyrået IRNA.

– Konflikten eskalerte, spredte seg til fengselskorridoren, og flere fanger sluttet seg til, sier han. Ifølge Fallahmiri ble det stiftet flere branner, og fangevokterne skal ha tatt i bruk tåregass for å få kontroll.

– Som et resultat av konflikten døde flere personer, og noen ble skadd, sier han. (NTB-AFP)

Teheran lørdag 8. oktober:

 


Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

 

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.