«Brushoder» i aksjon.

Klassekampen lyder som Aftenposten. Like tantete. Man tør ikke si åpent at man går inn for sensur, men pakker det inn. Provokatørene er en ting. De er det lett å stanse. Uten politieskorte ville Paludan vært toast.

Men hva med «brushodene»? Ordbruken i seg selv sier noe om hva Klassekampen ønsker skal være oppfatningen: Unge menn som brenner for sin tro og lar sinnet løpe av med seg. Når Paludan er fjernet vil vel problemet forsvinne?

Eskaleringen må stoppes, ikke bare ved å stoppe koranbrenninger i innvandrerbydeler, men også ved at det svenske sivilsamfunnet mobiliserer og får kontroll over brushoder og provokatører. Hvis ikke den antirasistiske venstresida klarer å bremse denne ukulturen, vil det føre til en nedadgående spiral av vold og konflikter, som vil svekke samfunnssolidariteten. Det er bare ett parti som tjener på disse opptøyene, og det er Sverigedemokraterna.

Klassekampen har ikke fått med seg at SD har øynene stivt festet på Riksdagen og sitter stille i båten.

Stopp spiralen
LEDERBjørgulv Braanen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.