Biden har spent buen svært høyt. Den som roper ulv gjentatte ganger, risikerer at ingen tror på varslene. Østeuropeere og ukrainerne selv har ikke helt sansen for Washingtons krigshisseri, og antyder at de synes det er hysterisk.

Biden vikler tråder rundt seg selv ved å insistere på «krig». Men det kan være at Putin nøyer seg med et landområde øst for elven Dnjepr, slik at han får sammenhengende landmasse med Krim. Et slikt fremstøt vil ha et visst rasjonale. Men Biden fremstiller det som om storkrig er rett rundt hjørnet. Dét virker ikke tillitvekkende.

Det er noe av den samme anspenthet man gjenfinner i reaksjonene overfor trailersjåførene. Er voksne ansvarlige mennesker så avvisende og fordømmende til så mange samfunnsborgere i viktige jobber? Vil man ikke si seg villig til i det minste å lytte? Trudeau og Biden har bestemt seg for å bruke jernneven.

 

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.