Innsamlingene til valgkampen sier mye om hvilken vei vinden blåser i USA. Det går Trumps vei. Ved utgangen av mai hadde Trump doblet kassa, mens Biden så vidt registrerte en økning.

Det er helt ulikt forrige valgkamp, da de store donorene sørget for at Biden svømte i penger. Nå går selv Tech-milliardærer til Trump.

Biden hadde en innsamling med Obama og Clinton nylig, men han frøs på scenen og måtte geleides ut av Obama. Dette er hva publikum satt igjen med av inntrykk. Da hjelper det ikke hvor mye man samler inn. De negative bildene er det som blir sittende igjen.

Det kognitive og fysiske forfallet tiltrekker seg stadig mer oppmerksomhet, og Biden kan ikke gjøre en opptreden uten at fokus er på om han klarer å fullføre.

Debatten 27. juni blir avgjørende.

Donald Trump har samlet inn mer penger til bruk i valgkampen enn president Joe Biden, viser tall de to kandidatene har offentliggjort.

Trump hadde ved utgangen av mai 116 millioner dollar i sin valgkampkasse, drøyt 1,2 milliarder kroner etter dagens kurs. Det var dobbelt så mye som en måned tidligere, viser tall innrapportert til Federal Election Commission.

Biden hadde rundt 91 millioner dollar å drive valgkamp for, i underkant av 960 millioner kroner. Det var så vidt mer enn ved utgangen av april.

I tillegg til det Trump selv kan bruke på valgkamp, har Det republikanske partiet økt sin kontantbeholdning fra 38 til 54 millioner dollar, rundt 570 millioner kroner.

Det demokratiske partiet har 65 millioner dollar på konto, drøyt 680 millioner kroner. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.