Barack Obama kastet seg tirsdag inn i valgkampen på Joe Bidens side, i første omgang ved å samle inn 11 millioner dollar. Men vel så interessant var det han sa.

Mange har etterlyst hva Joe Biden og Obama mener om demonstrasjonene som har gått over i vandalisering og åpent opprør mot styresmaktene. Hva synes Obama om Black Lives Matter?

Å kalle raseringen av offentlige monumenter for the Great Awakening er drøyt, og vi lurte på om sitatene kunne stemme. Det gjør de. Fox News har de samme sitater, men har bagatellisert dem eller ikke riktig forstått hvor oppsiktsvekkende de er.

Obama legger i vei med de samme talking points som andre Demokrater bruker: Trump respekterer ikke vitenskap, justisdepartementet er hans forlengede arm osv.

Taking aim at Trump without naming the president, Obama charged that his successor in the White House “suggests facts don’t matter, science doesn’t matter… suggests that a deadly disease is fake news. That sees the Justice Department as simply an extension and arm of the personal concerns of the president. That actively promotes division and considers some people in this country more real as Americans than others.”

Det omvendte er tilfellet: Det var Obama som gjorde justisdepartementet til sin forlengede arm, og det lenge etter at han gikk av. Det er dette som har kommet for en dag den senere tid. Obama ledet møtet i Det hvite hus 5. januar hvor man drøftet nasjonal sikkerhetsrådgiver Mike Flynn.

Obama gir ikke ved dørene. Det er Trump som har ødelagt og Amerika trenger Biden til å rydde opp.

Men hva mener han om opprøret som foregår over hele USA? Raseringen av historien?

Obama har bare pene ord å si:

But Obama also struck a positive note, saying that what makes him optimistic about the future “is the fact that there is a great awakening going on around the country, particularly among younger people, who are saying not only are they fed up with the shambolic, disorganized, mean-spirited approach to governance that we’ve seen over the last couple of years but, more than that, are eager to take on some of the core challenges that have been facing this country for centuries.”

Obama velsigner med disse ord ungdommens plyndring, angrep på politiet, forsøk på å storme Det hvite hus. Han har ikke ett kritisk ord å si om Black Lives Matter.

Det bekrefter inntrykk av en Obama som i virkeligheten er langt mer radikal enn det som kom frem da han satt i Det hvite hus.

Det er de som sier at Obama i all hemmelighet er med å styre stormløpet mot presidenten og institusjonene. Det kunne være med å forklare hvorfor forsvarssjef og generaler går ut og tar avstand fra Trump. Obama har beholdt en del av sitt nettverk og det går langt inn i administrasjonen.

 

Obama helps Biden set fundraising record as he returns to presidential campaign trail 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.