I november ble rundt 6000 mennesker fratatt bo- og strømstøtte. Bakgrunnen var at de fikk utbetalt arbeidsavklaringspenger tre ganger denne måneden. Dette førte til at inntekten ble for høy i november måned.

I november ble rundt 6.000 mennesker rammet av det som beskrives som «bisarre hull» i det norske trygdesystemet:

Nav utbetaler arbeidsavklaringspenger (AAP) og dagpenger hver 14. dag, og et par-tre ganger i året blir det derfor tre utbetalinger i samme måned.

Inntekten i disse enkeltmånedene blir da for høy for å få bostøtte, selv om ytelsen året sett under ett er den samme.

– Forholdet mellom bostøtten og 14-dagersytelsene fra Nav er en av ulempene som det dessverre er vanskelig å unngå helt på kort sikt, sier kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Den kalde vinteren og de høye prisene gjør situasjonen svært vanskelig for mange, siden regjeringens strømstøtte er direkte knyttet til bostøtte.

Stortingsrepresentant Mímir Kristjánsson (R) ber regjeringen om å «ordne opp i dette bisarre hullet i den bostøtte- og strømstøtteordningen de har laget».

– Det kan ikke være slik at bare fordi det er fem mandager i januar, skal flere tusen mennesker gå glipp av helt nødvendig hjelp til å betale for strøm og bo.

«Bisarre hull» stjeler bo- og strømstøtte fra tusener 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.