De to største partiene i oljehovedstaden vil begge innføre koronapass lokalt. Næringsforeningen stiller seg bak forslaget. De uvaksinerte skal få svi.

– Det er på høy tid nå, sier Aps gruppeleder, Dag Mossige – og fyrer av en nyttårsrakett mot de som velger å droppe vaksinen.

– De som velger å ikke vaksinere seg må tåle begrenset bevegelsesfrihet, mener Harald Minge. Han er direktør i Næringsforeningen.

– Det er flere god grunner til å støtte koronapass. Den viktigste grunnen er at å komme i gang igjen med mest mulig vanlig drift. Enorme verdier står på spill. Uvaksinerte opptar en uforholdsmessig stor andel av plassene på sykehusene og gjør at vi må ha strengere restriksjoner enn vi ellers hadde trengt.

– Da kan vaksinepass være et godt virkemiddel for å få opp vaksinasjonsgraden. Det skal ha en pris hvis du ikke vil være med på dugnaden, og de som velger å ikke vaksinere seg, må tåle begrenset bevegelsesfrihet, så håper jeg at flest mulig vil ta stikket.

Høyre støtter forslaget.

– Vi er veldig positive til koronapass. Vi kan ikke fortsette å stenge ned samfunnet, konsekvensene er for store, sier gruppeleder Sissel Knutsen Hegdal i Stavanger Høyre.

Så kommer noen ord om å respektere de uvaksinerte, samtidig som man tar til orde for å stenge dem ute fra samfunnet.

Stavanger: På høy tid med koronapass, mener både Ap og Høyre

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.