Mainstreammedier sliter. Kundene forsvinner, over til nye flater eller fordi det mediene tilbyr, ikke lenger korresponderer med kundenes behov. Mediene er, for å si det på dansk, «fulle av løgn».

Det har lenge vært tegn på integrasjon mellom medier og myndigheter. Dette er et trekk ved den korporative staten, som fascismen banet vei for. Den nordiske modellen hadde korporative trekk, men nå får den en direkte antidemokratisk, undertrykkende rolle:

EU skal finansiere en nyhetstjeneste bestående av 16 nyhetsbyråer. Dette er et stort steg mot en totalitær utvikling. Staten betaler mediene for å være deres propagandakanal. De kommer sikkert til å kalle det demokrati.

Selvfølgelig kaller EU dette et steg mot kvalitetsinformasjon.

Seksten nyhetsbyråer skal drive en felles, EU-finansiert nyhetsredaksjon

Fra midten av 2022 vil 16 europeiske nyhetsbyråer samarbeide om en felles Brussel-basert nyhetsredaksjon med finansiering fra EU.

Initiativet blir ledet av det tyske nyhetsbyrået DPA og inkluderer blant annet franske AFP, spanske EFE- og Europapressbyråer, i tillegg til hovedbyråene fra flere andre EU-land, som Østerrike og Belgia.

Også nyhetsbyråer fra enkelte land som ikke er medlem av EU, vil delta, blant annet byråer fra Albania, Bosnia og Nord-Makedonia.

Nyhetsbyrået, som skal få navnet «European Newsroom», vil bli plassert i Brussel og får finansiering fra EU-kommisjonen til en verdi av 1,76 millioner euro for 2022 og 2023.

– Ved å ta dette steget øker vi Europas innbyggeres tilgang til kvalitetsinformasjon, sier EU-kommissær for det indre markedet, Thierry Breton. (NTB-AFP)

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.