Tolletaten advarer nå mot å kjøpe ulovlig brennevin, fordi de har avdekket import av over 50.000 tomme glassflasker til Norge de siste 18 månedene. Man tar seg uvegerlig i å lengte tilbake til tiden da flasker var til gjenbruk, av så mange slag.

Det siste halvannet året er det gjort beslag og analyser som viser at det blir importert inn store mengder med tomme brennevinsflasker, brennevinskartonger, etiketter og korker til Norge.

Bare i løpet av de siste 18 månedene er det blitt importert inn over 55.000 tomme brennevinsflasker, opplyser Tollvesenet og Helsedirektoratet.

Mange av produktene stammer tilsynelatende fra kjente brennevinsmerker, men er i virkeligheten falske kopier. Å drikke slike produkter kan være svært helseskadelig og i verste fall føre til dødsfall.

– Ingen må tro at det er trygt å kjøpe og drikke ulovlig brennevin, selv om det ser ut som originalvare på flaske eller kartong. Det kan være like farlig som å kjøpe brennevin på en plastdunk i en mørk bakgate, sier tolldirektør Øystein Børmer.

Han sier at deres observasjoner viser at de kriminelle legger mer innsats i emballasjen og innpakningen.

– Men det rokker ikke ved at det utgjør en alvorlig helserisiko å drikke ulovlig brennevin, sier Børmer.

Forbuden frukt smaker best, er det visst noe som heter. Men hvorfor kjøpe, hvorfor ikke lage..?

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂