En ny studie utført av Addiction Treatment Magazine har avslørt statene i USA som har høyest og lavest forekomst av mindreårige som drikker.

Forskere så på drikkevanene til unge mennesker mellom 12 og 20 år med spesielt søkelys på de som hadde deltatt i binge drinking i løpet av den siste måneden. Binge drinking, eller på godt norsk fyllekuler, er i USA vanligvis definert som fire eller flere drinker på én gang.

Melissa Rudy skriver om saken i Fox News. Rudy fokuserer ikke på om statene er demokratiske eller republikanske, med sjekker vi kommentarfeltet skriver Roberto:

– Deprimerte barn i blå (demokratiske) stater. De ser fremtiden under et progressivt styre. Jeg ville også drukket.

– Depressed children of blue states. They know their future under progressive rule. I would drink too.

En titt på statene med både høyest og lavest alkoholbruk viser at Robertos påstand faktisk stemmer.

Mange vil si at det er en tilfeldighet, men vi skal tro en studie fra 2012, så drikker voksne amerikanere i demokratiske stater mer enn de i republikanske stater. Mer om denne studien til slutt i artikkelen.

Undersøkelsen fra Addiction Treatment Magazine fastslo at delstaten Vermont har den høyeste forekomsten av mindreårige mellom 12 og 20 år som drikker.

Nesten 25 prosent av mindreårige i staten hadde konsumert alkohol den siste måneden, og mer enn 14 prosent hadde deltatt i binge drinking.

Vermont er hjemstaten til Bernie Sanders og er alltid å finne på lister over USAs ti mest liberale stater.

Etter Vermont har Rhode Island, New Hampshire og Massachusetts den høyeste forekomsten av mindreårige som drikker. Rhode Island og Massachusetts er to av de meste liberale statene i USA, mens New Hampshire er en vippestat som skifter mellom demokratisk og republikansk styre.

Videre på listen finner vi Oregon, Iowa, Wisconsin, Colorado, Maine og Nord Dakota. Av disse statene er Iowa og Nord Dakota republikanske.

Åtte av ti stater med høyest alkoholforbruk blant mindreårige er altså demokratiske.

(Demokrater eller republikanere?)

Photo: Shutterstock by charmedlightph, Italy.

I den andre enden av spekteret har Mississippi og Utah den laveste forekomsten av mindreårige som drikker, skriver Fox videre.

I Mississippi med nesten 60 prosent republikanere drikker bare 9,7 prosent av mindreårige alkohol. Delstaten har også den laveste raten for binge drinking, på bare 5,4 prosent.

I Utah er tallene 11 og 6,8 prosent og nyere nasjonale undersøkelser viser at delstaten er en av den mest republikanske i nasjonen.

Nord-Carolina kom på tredje laveste plass, hvor 11,3 prosent av mindreårige konsumerte alkohol den siste måneden. Staten har demokratisk guvernør, mens Trump vant staten i både 2016 og 2020.

Alabama er også på den nedre enden av spekteret med 12 prosent, fulgt av Arkansas på 12,3 prosent. Begge statene er republikanske.

Obamacare to the rescue

I 2014 skrev Daily Mail at en stor studie om alkoholbruk blant amerikanere avslørte at velgere som bor i demokratiske stater drikker mer brennevin og øl enn de som bor i republikanske stater.

Forskerne fant ut at etter hvert som kongressmedlemmer stemte demokratisk, begynte folk som bodde i statene deres å drikke mer – spesielt øl og brennevin.

Mulige forklaringer inkluderer at liberale er mer sannsynlig til å gjøre opprør gjennom drikking, sex og narkotika, da de har troen på at offentlig helsevesen – som Obamacare – og sosiale systemer vil komme til unnsetning skulle alkoholbruket bli et problem.

– Possible explanations include the fact that liberals are more likely to rebel through drinking, sex, and drugs, to the belief that public healthcare – such as Obamacare – and social systems are more likely to pick up the pieces if their drinking becomes a problem.

Økonomene bak studien undersøkte alle de 50 statene fra 1952 til 2010 og fant at resultatene stemte overens med tidligere forskning som viste at sosialister i Russland drakk mer enn deres mer konservative kolleger.

– Economists behind the study examined all 50 states from 1952 to 2010. They found that the results agreed with previous research showing that socialists in Russia were more likely to drink than their more conservative counterparts.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.