Foto: Foto: Lise Åserud / NTB.

Etter en stor aksjon i Sørøst politi­distrikt ble ni personer torsdag framstilt for varetekts­fengsling. De er siktet for organisert menneske­smugling.

– Vi kan bekrefte at flere personer er pågrepet og nå siktet i en sak som omhandler organisert menneske­smugling. Menneske­smugling kan innebære at noen med forsett hjelper en utlending til å flytte til et land der man ikke har oppholds­tillatelse eller stats­borger­skap, sier enhetsleder Torill Sorte i Sørøst politi­distrikt i en presse­melding.

Noen av de pågrepne er også mistenkt for å oppholde seg ulovlig i Norge.

Også Oslo politi­distrikt er involvert i etter­forskningen, som har pågått i flere måneder. Pågripelsene har skjedd på Østlandet, blant annet i Drammen, og det er både kvinner og menn som er pågrepet, skriver Drammens Tidende.

Fengslings­møtene pågår gjennom torsdag i Buskerud tingrett i Drammen.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.