Flere medlemmer av det svenske Miljöpartiet vil kontrollere innholdet i nyhetsprogram hos den svenske allmennkringkasteren SVT. Ønsket er at SVT skal innføre et 15 minutters segment under navnet «Klimatnytt» i hver utgave av «Aktuellt och Rapport».

«I tillegg ønsker de at Sveriges Radio rapporterer om klimakrisen og «hva vi må gjøre snarest for å unngå klimaets og naturens endelige kollaps» noen minutter i hver sending, skriver SVT», melder NTB.

Forslaget ble fremmet i forkant av partiets landsmøte. Partiledelsen sier nei til forslaget.

– Selvfølgelig mener partiledelsen at det hadde vært veldig bra om mediene rapporterte mer om den alvorlige klimakrisen vi befinner oss i. Men politikken skal absolutt ikke styre hva mediene skriver om, heter det i en uttalelse til SVT fra partitoppen Linus Lakso.

Omkring 30 av medlemmene har stilt seg bak forslaget, blant dem rikdsdagsrepresentant Rebecka Le Loine – før hun tok en helomvending og justerte seg etter partiledelsens uttalelser.

– Det er ikke politikkens oppgave å kontrollere allmennkringkastingen, sier hun til Svenska Dagbladet.

 

Miljöpartiet (MP) i Sverige under sperregrensen

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.