«Vi har kontroll over flyplassen nå», uttalte Joe Biden i et interview med ABC News onsdag. Journalist Stephanopoulos repliserte «det er fremdeles kaotisk utenfor flyplassen». «Ja, det er det» innrømmet presidenten. «Men ingen blir drept akkurat nå. Gud må tilgi meg hvis jeg tar feil, men ingen blir drept akkurat nå».

Det er tolv bekreftede dødsfall på flyplassen etter at Taliban tok kontroll på søndag.

Taliban kontrollerer alle veiene til flyplassen og vil ikke la afghanere slippe forbi. BBC skriver at USA har midlertidig kontroll innenfor flyplass-området.

Map showing detail around Kabul airport

ABC journalist Stephanopoulos sa: ‘Vi har alle sett bildene. Hvordan hundrevis av mennesker satt tett i tett i et C-17. Du har sett afghanere falle – …» Han blir avbrutt av Biden som sier «Det var fire, fem dager siden».

Det var da to dager tidligere.

På spørsmål om Taliban har forandret seg, svarte Joe Biden: «jeg tror at de gjennomgår en slags eksistensiell krise om hvorvidt de ønsker å bli anerkjent av det internasjonale samfunnet… som en legal regjering».

The Wall Street Journal rapporterte at Biden ignorerte USAs forsvarssjef, general Mark Milleys anmodning om å beholde 2500 soldater i Afghanistan og ikke hørte på forsvarsminister Lloyd Austins advarsel om stabiliteten i landet uten USAs militære nærvær.

Stephanopoulos presset Biden på denne rapporten: ‘Dine militære rådgivere fortalte deg ikke; vi burde bare beholde 2500 soldater, det har vært en stabil situasjon i flere år, vi kan gjøre det, vi kan fortsette å gjøre det?»

«Nei, ingen fortalte meg det, såvidt jeg kan huske», svarte Biden.

 

Daily Mail

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂