Joe Biden og Demokratene har kunnet gjøre akkurat som de ville. Mediene har dekket for dem. Men duellen med Trump fikk det hele til å revne. Forhenget forsvant. Hele USA så at deres president er en gammel, senil mann som ikke vet hvor han er.

Det var umulig å late som lenger. Mediene har dermed for første gang vendt seg mot Biden og Demokratene. De stiller ubehagelige spørsmål. Når Biden sier han var syk og utslitt før debatten, svarer de: -Men det var 12 dager siden du kom hjem fra utenlandsreise. Du var på Camp David og ble preppet. Der tok du en ettermiddagslur.

Fredag ble intervjuet med ABCs George Stephanopoulos sendt. Det var heller ikke noen walk in the park for Joe. Journalister stryker ham ikke bare med hårene. Han får motstand og det tåler han ikke. Han har ingen styrke igjen. Alle kan se det.

Så selv om Joe ikke fikk brain freeze så svarer han unnvikende og usammenhengende. Stephanopoulos spør om han vil ta en uavhengig nevrologisk og kognitiv test. Joe svarer at han tar en slik test hver eneste dag. Han mener jobben. Men Stephanopoulos lar seg ikke avspise og insisterer: En uavhengig kognitiv test. Det klarer ikke Biden svare på.

Han får spørsmål: Did you know how badly it was going? Visste du under debatten hvor dårlig det gikk?

Biden hopper midt i setning til noe helt annet, uten sammenheng og det er ikke mulig å forstå. Tilhøreren må vise velvilje, og toleranse, men det blir ikke en samtale.

PRESIDENT JOE BIDEN: Yeah, look, the whole way I prepared, nobody’s fault, mine. Nobody’s fault but mine. I, uh … I prepared what I usually would do sittin’ down as I did come back with foreign leaders or National Security Council for explicit detail. And I realized … bout partway through that, you know, all … I get quoted the New York Times had me down, at ten points before the debate, nine now, or whatever the hell it is. The fact of the matter is, what I looked at is that he also lied 28 times. I couldn’t … I mean, the way the debate ran, not– my fault, no one else’s fault, no one else’s fault.

PRESIDENT JOE BIDEN: Ja, hør her, hele måten jeg forberedte meg på, det var ingens feil, min. Ingen andres feil enn min. Jeg … jeg forberedte det jeg vanligvis gjør når jeg sitter sammen med utenlandske ledere eller det nasjonale sikkerhetsrådet for å få detaljerte detaljer. Og jeg innså … omtrent halvveis gjennom det, vet du, alt … Jeg blir sitert på at New York Times hadde meg nede på ti poeng før debatten, ni nå, eller hva faen det er. Faktum er at han også løy 28 ganger. Jeg kunne ikke … Jeg mener, slik debatten gikk, ikke … min feil, ingen andres feil, ingen andres feil.

Her er han innom tre temaer i det som skal være ett svar.

Heller ikke Stephanopoulos tør å utfordre ham på slik han opptrer der og da. Han sier gjentatte ganger at han godkjenner Bidens fremstilling av virkeligheten -at det er Biden som har fått USA på bena igjen og at Trump er en patologisk løgner som aldri har gjort noe for andre. Det er så langt fra sannheten at det ikke en gang berører vanlige amerikaneres virkelighet. Det er derfor han ligger på 36 prosent på meningsmålingene.

Det tør Stephanopoulos si, men ikke hvorfor. Han kjøper Bidens fremstilling. Dermed gir han Biden mulighet til å avvise meningsmålingene: -Du vet de ikke er like presise som før, sier Biden. -Jeg innrømmer det, svar George.

Biden sier han vil stå racet ut. Han har ingen tanke på å trekke seg. Han mener selv han er uunnværlig. Ingen andre kan gjøre jobben.

Stephanopoulos viser at han har vært en del av problemet. Han kjøper at Biden reddet USA fra Trump og han nå er en dømt kriminell. Dermed gir han Biden sjansen til å si at han må gjenta bragden en gang til.

Biden viser til Nato-toppmøtet til uken og tar æren for det: Kom og se hva jeg har fått til og Stephanopoulos tør ikke utfordre ham: Krig i Ukraina, krig i Midtøsten, en åpen grense, inflasjon og en galopperende statsgjeld.

Et valg handler om virkeligheten og den er ganske brutal for mange amerikanere og det er den som ligger bak de dårlige tallene.

Men det tør ikke Sephanopoulos ta opp. Han feiger ut. Han er en del av problemet.

Dermed er det Biden som setter ham på plass og tar Stephanopoulos som gissel.

Men murringen fortsetter.

Lula i Brasil tror Trump kan slå Biden og sier: Biden has a problem.

Obamas høyre hånd, David Axelrod, sier Biden er out of touch, men han også begrenser seg til meningsmålingene. De vil ikke snakke om levekårene.

 

En utskrift av hele intervjuet kan leses her:https://www.foxnews.com/politics/read-transcript-president-bidens-first-post-debate-interview

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.