Kunstig intelligens (AI) gjør nå sitt inntog i rettsvesenet i USA. I Philadelphia har en algoritme i enkelte tilfeller erstattet dommere.

Algoritme er i matematikk og databehandling en fullstendig og nøyaktig beskrivelse av fremgangsmåten for løsning av en beregningsoppgave eller annen oppgave.

Darnell Gates i Philadelphia, USA, fikk sin betingede frigivelse besluttet av et dataprogram, melder SVT Nyheter. I en video forklarer han litt om konsekvensene, og om frustrasjonen ved at man ikke kan påvirke beslutninger som har stor betydning for framtiden.

– Man får ingen sympati eller empati fra en daamaskin, den har ingen følelser.

Richard Berk er professor i kriminologi og statistikk ved University of Pennsylvania, og har utviklet algoritmene som tar beslutningene. Han tror at slik teknologi vil bli mer vanlig i fremtiden, siden teknologien vil ta mer rettferdige avgjørelser.

– Mennesker har stereotyper og fordommer. Algoritmen har ikke de samme menneskelige nedsidene. Algoritmen er ikke et problem, men en løsning.

SVT Nyheter

Orwells dystopi 1984 kan bli en realitet om kun tre år

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂