Det er samme moralske krise i USA som i Vest-Europa: Hvor ble moralen av? For den nye moralske overklassen er ikke dette et gyldig spørsmål. For de som lever ute i den virkelige verden trenger man ingen oversettelse. Den moralske krisen er følbar over alt. Derfor var Erna Solbergs forslag om å avkriminalisere narkotika så avslørende. Stort tydeligere kan man ikke demonstrere sin likegyldighet.

Douglas Murray sier til Tucker Carlson at USA lenge har vært styrt av elite som har bare forakt til overs for vanlige mennesker og ser på dem med forakt.

USA har en profesjonell hær, men soldatene vil ikke dø for en elite som forakter samfunnene de er fra.

Det er et vendepunkt når soldatene vender hjem fra Afghanistan. Tyve års krig har ikke vært nok til å stabilisere landet. Det er en endeløs krig som virker utmattende og meningsløs.

Norge diskuterer ikke engasjementet og hva meningen var. De spørsmålene som fikk Norge til å dra ut, stilles nå i norske gater. Afghanerne har kommet hit og vi vet like lite hva vi skal gjøre her som der de kommer fra. Vi har mistet evnen til å prioritere. Vi vil dele alt med alle og ender opp med å miste alt.

 

 

Les også