Leder av rettsvesenet i Iran, Ebrahim Raisa, var en av de ansvarlige for utenomlegale massehenrettelser mot slutten av krigen med Irak. 5.000 ble henrettet. I Khomeinis teokrati var dette rette mann til å bli øverste leder for rettsvesenet. Nå vil Raisa bli president. Han nevnes også som mulig etterfølger av Khamenei som Øverste leder.

Raisa har Khameneis støtte og regnes som en favoritt. Det sier mye om hvilken vei Iran staker ut: Ingen innrømmelser, fortsatt krig og bestrebelsene på å bli en atommakt fortsetter.

Unge mennesker tar signalet: Regimet gir ikke etter, det kommer ikke til å forandre seg.

Det er en annen faktor som styrker en hardliner som Raisis aksjer: Biden-administrasjonens myke linje. Den ligger også bak Hamas’ raketter mot Israel. Det er en ny vår i Midtøsten.

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.