Det ble ingen moderat som vant presidentvalget i Iran, selv om vestlige journalister har messet om «moderate» i flere år. Ordet moderat er meningsløst i toppen av Irans politikk. Alle er systemenets menn, men de kan være uenige om beste måten å undertrykke befolkningen på. Noen foretrekker toner som også appellerer til Vesten og særlig dem. Andre er uforsonlige også i formen.

Den nye presidenten tilhører siste kategori. NTB kaller ham «ultrakonservativ». Det er sjelden kost fra den kanten.

Ebrahim Raisi er så hard at det ikke er mulig å late som noe annet. Han er leder av rettsvesenet og sto for massehenrettelser på slutten av 80-tallet. En øverste dommer med hender som renner av blod. Det er symbolet på det iranske regimet.

Det som er bemerkelsesverdig med valget er at det tydeligvis skjer etter ønske fra Den øverste leder, Ali Khamenei. Det kan se ut som han har utpekt Raisa til sin etterfølger.

Det er dårlig nytt for Bidens USA og for sunni-statene.

Arbeidet med atombomben pågår ufortrødent og stormaktsambisjonene i regionen er ikke lagt på is.

Israel har lovet å sørge for at Iran aldri får atombomben og vil nok vite å gripe inn lenge før den er en realitet.