Under store deler av ramadan har det vært sammenstøt i Jerusalem. Driver har vært en eiendomskonflikt i Sheikh Jarrah, der jødiske familier har anlagt sak for å få tilbake eiendommer de eide før Jordan erobret Jerusalem i 1948. Høyesterett skal etter planen avsi dom mandag, men fungerende justisminister Benny Gantz ber om utsettelse.

Mandag er det dagen for Israels gjenerobring av hele Jerusalem i 1967 og dagen markeres vanligvis med en flaggparade som går gjennom Gamlebyen, herunder den mulimske delen. Sikkerhetsmyndighertene er bekymret for at paraden kan oppflamme stemningen enda mer. Hamas har truet med gjengjeldelse hvis husene i Sheikh Jarrah tilfaller de jødiske familiene.

Sikkerhetsstyrker stanset fredag busser med menn fra det arabiskpregede nordlige Israel i et forsøk på å begrense til strømmingen til Jerusalem. Men mennene gikk til fots de tre milene.

Situasjonen blir ikke bedre av at Israel kun har et forretningsministerium, da det ikke er lykkes å danne en levedyktig regjering.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.