Motdemonstranter prøver å stoppe SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge) å demonstrere på Strømsø Torg i Drammen lørdag. Men dette er ikke veien å gå, mener leder av Bjerke AUF. Foto: Heiko Junge / NTB

Eivind Nejad-Trondsen (15) er leder for Bjerke AUF. Han har skrevet et innlegg i Aftenposten Si;D hvor han argumenterer sterkt for at ytringsfriheten ikke må begrenses.

Partier som Sosialistisk Venstreparti (SV) mener at terskelen for hva som er en hatefull ytring, skal senkes og straffeforfølges med bøter.

I et slikt scenario må man skrive om loven rundt hatytringer. Det er her jeg mener problemet oppstår. Det som er en hatytring for SV, er ikke nødvendigvis en hatytring for alle!

Nejad-Trondsen påpeker at ytringsfrihet er en grunnpilar i et demokrati, og at et polarisert samfunn ikke blir bedre av flere innstramninger. Som halvt iraner har han selv opplevd det SV ville kalt hatytringer, skriver han videre.

Som halvt iraner med muslimsk mor er spesielt Stopp islamiseringen av Norge (Sian) en gruppe som vekker sterke følelser hos meg.

Men uansett hvor uenig jeg er med uttalelsene deres, vil jeg slåss for deres rett til å ytre seg. Vi kan ikke si vi lever i et fritt demokrati når vi ikke vil lytte til dem med en kontroversiell mening.

Ingen kan kreve respekt for sine ytringer, men ytringer må møtes med argumenter, ikke med forbud og vold. For hvem skal tolke hva som er krenkende?

Hvis vi skal ta vekk alle grupper og personer som krenker noen, er vi ikke lenger et ekte demokrati. Da nærmer vi oss et autoritært regime.

Nejad-Trondsen blir skremt av hvor vanlig det er blitt å stenge folk vi er uenige med ute av debatten. For krenkende ytringer rammer enkeltpersoner Men innskrenkninger i ytringsfriheten rammer oss alle.

Bruk heller ytringsfriheten din mot dem. Hvis du mener din mening er bedre enn andres, burde det ikke være noe problem å slå dem i en debatt i stedet for å hindre dem i å delta.

Usedvanlig kloke ord av en 15 år gammel gutt. For uten mulighet for dialog er det kun volden som gjenstår.

Aftenposten Si;D


 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.