Modellbilde. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB

I den senere tiden har det kommet meldinger om flere lokkemenn i Oslo-området. På Risløkka i Oslo melder en far på den private Facebook-gruppa 0583 Risløkka:

– En av mine tenåringsdøtre kom hjem og fortalte at en mann hadde forsøkt å lokke henne med seg ved busstoppet i krysset Lundliveien – Skogvollveien rett etter klokka 20 i kveld.

– Han hadde først bedt om å låne telefonen hennes, og deretter tilbudt henne 1000 kr for å bli med han. Han begynte da å gå ned mot Skogvollveien. Datteren min skyndtet seg da hjem. Mannen kan ha gått på 60 bussen kl 20:05 som kom akkurat da, men hun er ikke sikker. Mannen var mørkhudet som en mørk afrikaner, trolig over 190 cm. høy og +/- 30 år. Han hadde på lang mørk frakk og mørke bukser.

Politiet bekrefter at de har mottatt melding om hendelsen:

– Vi fikk melding om dette klokka 20.23, og reiste ut med patruljer med en gang som søkte i området etter mannen. Men vi fant ingen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen.

Oslo politidistrikt har registrert syv saker om lokkemenn per fredag morgen, opplyser deres pressevakt.

Det har vært flere tilfeller av lokkeforsøk på Oslo Vest i området rundt Bestum skole og ved Lysejordet skole.

Avisa Oslo     TV2

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂