Anja Karliczek under en pressekonferanse i Berlin den 8. juli 2020. Foto: Bernd von Jutrczenka / DPA via AP / NTB.

Presset på tyske lærere fra muslimske skoleelever og deres foreldre om å utelate deler av lærestoffet fra undervisningen, bekymrer Tysklands utdanningsminister Anja Karliczek (CDU).

I et intervju med Welt am Sonntag sier den tyske statsråden at dette «åpenbart ikke lenger handler om enkelttilfeller».

Vi må beskytte våre verdier og stå ved lærernes side, fastslår Karliczek. Hun mener ansvaret for «franske tilstander», der lærere frykter for sine liv, først og fremst ligger hos foreldrene:

«Man kan ikke bare se på elevene. Barna gjenspeiler bare det som blir sagt i foreldrehjemmet og det de opplever der.» I skolene må selvsagt våre verdier leve, sier Karliczek, og det omfatter helt klart respekt og toleranse for andres meninger og religion.

De muslimske barna lever i en parallell verden, mener statsråden. Som et ledd i bestrebelsene på å skape en tysk islam, satser regjeringen på å utdanne imamer i Tyskland:

Karliczek sier at den tyske regjeringen vil bruke rundt 44 millioner euro på imamutdanning innen 2024. «Godt over 2000 studenter får nå opplæring ved sju høyskoler. Dette er en svært viktig hjørnestein i det å sikre at en kosmopolitisk og tolerant islam i fremtiden vil spre seg mest mulig i Tyskland.»

For sameksistensen skyld behøves det en islam som «har et hjem i vårt samfunn», sier Karliczek.

 

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.