EUs utenriksministre er enige om å innføre sanksjoner mot dem de mener er ansvarlige for å ha forgiftet Aleksej Navalnyj med nervegiften novitsjok. Arkivfoto: Navalnyjs Instagram-konto / AP / NTB

Utenriksministrene i EU støttet onsdag kveld et forslag om å innføre sanksjoner mot Russland. Torsdag morgen ga Norge sin tilslutning til forslaget.

EU-landene har besluttet å innføre sanksjoner mot seks russere som følge av forgiftningen av opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, opplyste EU-diplomater tirsdag kveld.

Torsdag morgen opplyste utenriksminister Ine Eriksen Søreide til NRK at Norge slutter seg til sanksjonene.

Avgjørelsen ble tatt under et møte med EU-ambassadører i Brussel etter at EUs utenriksministre ble enige om å innføre nye sanksjoner mot Russland mandag, skriver nyhetsbyrået DPA.

Sanksjonsforslaget ble lagt fram av Frankrike og Tyskland. Flere laboratorier har fastslått at Navalnyj ble forgiftet med nervegiften novitsjok, noe de to landene mener ikke kan ha skjedd uten at russiske myndigheter var involvert.

De seks russerne vil bli nektet innreise til EU, samtidig som verdier de måtte ha plassert i unionen, vil bli holdt tilbake. Planen er at sanksjonene skal tre i kraft innen få dager.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.