Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er en av president Vladimir Putins argeste kritikere. Navalnyj kan nå angivelig snakke igjen etter at han trolig ble forgiftet i Sibir for tre uker siden. Arkivfoto:REUTERS/Shamil Zhumatov/NTB Scanpix

Aleksej Navalnyj, som trolig er blitt forgiftet, kan snakke igjen og muligens huske ting etter å ha vært i koma, oppgir kilder til Der Spiegel.

Tysk politi har styrket vaktholdet og frykter nye attentatforsøk mot den russiske opposisjonspolitikeren ettersom helsen hans blir bedre, ifølge Der Spiegel og Bellingcat.

Mandag våknet Navalnyj fra koma, men han skal også ha blitt bedre etter det. Ikke navngitte kilder forteller at Navalnyj kan snakke igjen og at han trolig kan huske detaljer fra før kollapsen om bord på et fly fra Tomsk i Sibir til Moskva 20. august.

Navalnyj ble først behandlet ved et sykehus i Russland, men ble siden flyttet til Charité-sykehuset i Berlin. Der har leger konkludert med at han ble forgiftet med den militære nervegiften novitsjok.


Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.