Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj ble forgiftet under et besøk i Tomsk i Sibir. Her er han avbildet mens han drikker te på flyplassen i Tomsk, før avreisen til Moskva. Nå befinner han seg på et sykehus i Berlin. Foto: Medpassasjer/REN TV

Den russiske opposisjonspolitikeren Andrej Navalnyj ble forgiftet av en vannflaske på hotellrommet i Tomsk, hevder medarbeidere.

Navalnyj ble alvorlig syk under et besøk i Tomsk 20. august. Etter internasjonalt press ble han fløyet til Charité-sykehuset i Berlin, der det ble påvist at han var forgiftet med nervegiften novitsjok.

Navalnyjs medarbeidere opplyser nå på politikerens Instagram-konto at han ble forgiftet ved å drikke vann fra en flaske på hotellrommet i Tomsk, ikke på flyplassen som tidligere antatt, skriver Reuters.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.